Hur gör du när du letar ny kunskap eller när du behöver ny inspiration?

Mitt bästa tips till dig är att lyssna på olika ”poddar” eller podcasts. Främst för att det är så enkelt och lättillgängligt men även rogivande och utbildande. Du behöver ju bara telefonen och ett par bra hörlurar.

Vad är bättre än att lyssna på en bra och inspirerande podd när du klipper gräset eller när du är ute och motionerar. Jag cyklar ofta till jobbet och är ute och springer flera gånger i veckan och då är det fantastiskt att kunna lyssna på en lärorik podcast. Då känns det också som att man tar tillvara och nyttjar tiden mycket effektivare.

Här är mina 5 favorit podcasts om video och digital marknadsföring.

1. Video Marketing Mystery med Todd Hartley

Den bästa podden om videomarknadsföring av Todd Hartley från Wire Buzz. Varje avsnitt är fullpackat med relevant innehåll och handfasta tips om hur du använder video i din digitala marknadsföring. Ett absolut måste att lyssna på om du tänker börja med videomarknadsföring.

2. Marketing School med Neil Patel och Eric Siu

Ett lite kortare format. Varje avsnitt är ca 10 minuter men fullspäckat med råd från två av USA’s klarast lysande stjärnor på den digitala marknadsföringshimlen. Tips om allt från sociala medier, e-mailmarknadsföring, konverteringsoptimering, SEO och bloggande.

3. Video marketing 2.0

Bra podd om videomarknadsföring av Joel Goobich och Brendan Carty från Thinkmojo. Mycket bra råd och handfasta tips om hur du strategiskt kan jobba med videomarknadsföring.

4. Mad Marketing med Marcus Sheridan a k a ”The Sales lion”

En podcast om digital marknadsföring och framför allt inbound och content marketing. Underhållande och informativ podd där Marcus Sheridan ärligt och frispråkigt talar om sina egna erfarenheter inom digital marknadsföring.

5. Hillmanpodden

En bra podd på svenska. Greger Hillman förklarar på ett pedagogiskt och enkelt sätt hur man arbetar med digital marknadsföring. Även en hel del intervjuer med andra duktiga digitala marknadsförare. Bra tips om allt från Facebookannonser och hur du ökar trafiken på din webbsida till Google Analytics och content marketing.

Och slutligen en bonus…

6. Digitalsnack

En närproducerad värmländsk podd av och med Cecilia Victoria Åslund och Jenni Laapotti. Om trender i sociala och digitala medier. Här intervjuas jag om video i sociala medier.

Det här är bara en bråkdel av vad som finns på marknaden. Det är bara att börja söka runt efter just dina favoriter. Min favoritapp för att lyssna på poddar är Podbean men det fungerar lika bra med t ex Apples egna Podcaster.

Hör gärna av dig till mig vad du tycker och om du har några egna tips på bra poddar.


Share This